Lotgenotenlijn

Van maandag t/m zaterdag bereikbaar tussen 9 - 13 uur en 17 - 21 uur. Het kan fijn zijn om met iemand te praten die hetzelfde heeft meegemaakt. Om te vragen wat die persoon helpt. Of om je gesteund te voelen. Bij de Lotgenotenlijn kan dat.

Voor iedereen
Deels anoniem
Luisteren, praten, advies
Gratis hulp
Telefoon, e-mail en website
E-mail
Telefoon
Website

Over de Lotgenotenlijn

De Lotgenotenlijn is een project van Stichting Lotgenotencontact. De stichting ondersteunt gedupeerde ouders en hun kinderen. Bij de stichting werken ervaringsdeskundigen die de problemen bij de kinderopvangtoeslag ook hebben meegemaakt. Ze zijn opgeleid om dit werk te kunnen doen. Je kan ook bij de Lotgenotenlijn terecht als je hulp nodig hebt bij contact met instanties. Het gesprek blijft tussen jou en de Lotgenotenlijn.

Over de hulp

De Lotgenotenlijn kun je bellen als je met iemand wilt praten die snapt wat je hebt meegemaakt. De medewerkers kunnen vanuit eigen ervaring steun bieden. Of adviezen geven.

Niet de hulp die je zocht?

Er zijn andere hulplijnen die voor je klaarstaan.

image 1

Minddistrict

24 uur per dag bereikbaar
Wil je zelf aan de slag om je beter te voelen? Bij Minddistrict kun je daar online ondersteuning bij krijgen. Zelfhulp heet dat. Jij kiest welke oefeningen je wilt doen. Of dat nu gaat over actief blijven, meer vertrouwen of iets anders. Er is veel mogelijk.
De Luisterlijn_logo

De Luisterlijn

24 uur per dag bereikbaar
Bel 088 0767 000
Chat met een medewerker op de website
Mail naar ehulp@deluisterlijn.nl
Altijd iemand om mee te praten. Over wat jij wilt. Bij de Luisterlijn kan dat. De lijn is ook ‘s nachts bereikbaar. Voor als je niet kan slapen. Omdat je je zorgen maakt bijvoorbeeld.
Kaart van Nederland

Jouw gemeente

Bij jouw gemeente zijn er mensen die met jou kunnen kijken naar hoe je je voelt. En naar wat je nodig hebt. Misschien wil je praten over wat je het meegemaakt. Samen maak je een plan van aanpak. Hierin staat hoe de gemeente jou verder gaat helpen.
Alles Oké Supportlijn_logo

Alles Oké? Supportlijn

Morgen bereikbaar vanaf 14:00
Bel 0800 0450
Chat met een medewerker op de website
Bij de Alles Oké? Supportlijn krijg je de ruimte om je verhaal te doen. Zonder oordeel. Als je wilt, denken ze ook mee hoe je een stap verder komt.
Kindertelefoon_logo

De Kindertelefoon

Morgen bereikbaar vanaf 11:00
Bel 0800 0432
Chat met een medewerker op de website
Met De Kindertelefoon kun je over álles praten. Want soms lucht dat enorm op. De Kindertelefoon kan luisteren, maar ook met je meedenken. Of informatie geven.

Andere hulplijnen

Denk je toch dat je andere hulp nodig hebt? Die is er.