Minddistrict

Wil je zelf aan de slag om je beter te voelen? Bij Minddistrict kun je daar online ondersteuning bij krijgen. Zelfhulp heet dat. Jij kiest welke oefeningen je wilt doen. Of dat nu gaat over actief blijven, meer vertrouwen of iets anders. Er is veel mogelijk.

Voor iedereen
Anoniem
Informatie, advies, een-op-eenbegeleiding
Gratis hulp
Website
Website

Over Minddistrict

Minddistrict is een e-healthplatform voor zelfhulp. Dat betekent dat je via de website ondersteuning kan krijgen om je beter te voelen. Je hoeft dus niet naar iemand toe, maar krijgt online oefeningen. Want praten met iemand anders kan fijn zijn. Maar soms wil je gewoon zelf aan de slag. De oefeningen van Minddistrict kun je doen op een moment dat het jou uitkomt. En wanneer jij er behoefte aan hebt. De hulp is altijd beschikbaar.

Over de hulp

Bij Minddistrict kun je met veel onderwerpen en oefeningen aan de slag. Je kiest wat jij nodig hebt, en wat jou helpt. Dit zijn een paar voorbeelden:

  • Wil je meer vertrouwen krijgen? In jezelf of in de toekomst? Dan is de zelfhulp ‘Opkomen voor jezelf’, ‘Eerste hulp bij faalangst’ en ‘Voel je goed over jezelf’ misschien iets voor jou.
  • Wil je actief en gezond blijven? Dan kun je bijvoorbeeld aan de slag met de zelfhulp ‘Kom in beweging’ en ‘Hoe leef ik gezonder?’.
  • Wil je grip krijgen op je gedachten? Daarbij kan de zelfhulp ‘Minder piekeren’ en ‘Lekker in je vel’ helpen.

Aanmelden

Voor kinderen en jongeren van gedupeerde ouders is er een speciale omgeving gemaakt. Daar vind je extra oefeningen die in jouw situatie fijn kunnen zijn.

Aanmelden voor Minddistrict

Niet de hulp die je zocht?

Er zijn andere hulplijnen die voor je klaarstaan.

Web-Logo-Hexagon-blauw

Fonds voor Cultuurparticipatie

24 uur per dag bereikbaar
Mail naar openoproep@cultuurparticipatie.nl
Heb jij een idee voor een kunst- of culturele activiteit? Met de Open Oproep van het Fonds voor Cultuurparticipatie kun je een aanvraag indienen.
Logo herstel initiatieven

Herstelinitiatieven

24 uur per dag bereikbaar
Heb jij een goed idee dat kan bijdragen aan emotioneel herstel? Een coach van hersteliniatieven.nl helpt je graag verder.
Logo Ontwikkelnetwerk Herstel

Ontwikkelnetwerk Herstel

Wil jij meebepalen hoe het herstel eruitziet? In contact komen met andere jongeren? Of een eigen project starten? Meld je dan aan voor het Ontwikkelnetwerk Herstel.
Kaart van Nederland

Jouw gemeente

Bij jouw gemeente zijn er mensen die met jou kunnen kijken naar hoe jij je wilt ontwikkelen. Wat vind je belangrijk in het leven en welke plannen en ideeën heb je voor de toekomst? Samen maak je een plan van aanpak. Hierin staat hoe de gemeente jou verder gaat helpen.
MDT_logo_warm_rgb-01

Maatschappelijke Diensttijd

Tijdens MDT zet je je in voor iets wat jij leuk vindt. Je leert wat jouw talenten zijn. En ontmoet nieuwe mensen. Allebei handig voor in de toekomst.

Andere hulplijnen

Denk je toch dat je andere hulp nodig hebt? Die is er.