Terug

Maatschappelijke Diensttijd

Tijdens MDT zet je je in voor iets wat jij leuk vindt. Je leert wat jouw talenten zijn. En ontmoet nieuwe mensen. Allebei handig voor in de toekomst.

12 - 30 jaar
Niet anoniem
Talentontwikkeling, een-op-eenbegeleiding, training
Gratis hulp
Website
Website

Over Maatschappelijk Diensttijd

Doe je mee met MDT, dan doe je een MDT-traject. Op veel plekken in Nederland kun je zo’n traject doen. Organiseer bijvoorbeeld een muziekevenement. Doe iets met sport. Of organiseer een dagje uit voor kinderen met een beperking. Er zijn trajecten op verschillende thema’s. Je kiest iets wat écht bij jouw interesses past. Je volgt het traject meestal bij een maatschappelijke organisatie in de buurt. Een MDT-traject duurt minimaal 80 uur en maximaal 6 maanden. Iedereen tussen de 12 en 30 jaar kan meedoen. Tijdens of naast school. In een tussenjaar. Of als je niet (meer) naar school gaat.

Over de hulp

MDT helpt jou bij jouw ontwikkeling. Je krijgt trainingen en persoonlijke begeleiding. Je vergroot je netwerk. En je ontdekt waar je goed in bent. Dat is handig voor je cv of bij het maken van een werk- of studiekeuze. Kijk op de website van MDT of er een MDT-traject bij jou in de buurt is.

Wil je weten hoe MDT anderen heeft geholpen? Lees dan de verhalen van Rovernio en Chinyere. 

Lees de verhalen

Niet de hulp die je zocht?

Er zijn andere hulplijnen die voor je klaarstaan.

gemeente algemeen

Jouw gemeente

Bij jouw gemeente zijn er mensen die met jou kunnen kijken naar hoe jij je wilt ontwikkelen. Samen maak je een plan van aanpak. Hierin staat hoe de gemeente jou verder gaat helpen.

Andere hulplijnen

Denk je toch dat je andere hulp nodig hebt? Die is er.