De Luisterlijn

Altijd iemand om mee te praten. Over wat jij wilt. Bij de Luisterlijn kan dat. De lijn is ook ‘s nachts bereikbaar. Voor als je niet kan slapen. Omdat je je zorgen maakt bijvoorbeeld.

Voor iedereen
Anoniem
Luisteren en praten
Gratis hulp
Chat, telefoon, e-mail en website
E-mail
Telefoon
Chat
Website

Over De Luisterlijn

Door De Luisterlijn heb je altijd iemand om mee te praten. ‘s Nachts, op een feestdag of in het weekend. De Luisterlijn is altijd bereikbaar. Je kan bellen, chatten of mailen met De Luisterlijn. Je komt dan in contact met een vrijwilliger van De Luisterlijn. Het gesprek kan over alles gaan. Ook over problemen die zijn begonnen door fouten met de kinderopvangtoeslag. Het gesprek blijft altijd tussen jou en De Luisterlijn. En de vrijwilligers zijn speciaal opgeleid om jou te helpen.

Over de hulp

De vrijwilligers van De Luisterlijn zijn er vooral om te luisteren. En dus niet om advies te geven of met je mee te denken. Hoe praten met De Luisterlijn jou helpt, is voor iedereen anders. Het kan opluchten om te vertellen wat je hebt meegemaakt. En het is fijn als iemand echt naar je luistert. Het kan je ook helpen om te weten hoe je iets tegen iemand zegt.

Niet de hulp die je zocht?

Er zijn andere hulplijnen die voor je klaarstaan.

image 1

Minddistrict

24 uur per dag bereikbaar
Wil je zelf aan de slag om je beter te voelen? Bij Minddistrict kun je daar online ondersteuning bij krijgen. Zelfhulp heet dat. Jij kiest welke oefeningen je wilt doen. Of dat nu gaat over actief blijven, meer vertrouwen of iets anders. Er is veel mogelijk.
Kaart van Nederland

Jouw gemeente

Bij jouw gemeente zijn er mensen die met jou kunnen kijken naar hoe je je voelt. En naar wat je nodig hebt. Misschien wil je praten over wat je het meegemaakt. Samen maak je een plan van aanpak. Hierin staat hoe de gemeente jou verder gaat helpen.
Stichting Lotgenotencontact_logo

Lotgenotenlijn

Vandaag bereikbaar vanaf 09:00Gesloten tussen 13:00 en 17:00
Bel 030 4420 000
Mail naar contact@lotgenotencontact.info
Van maandag t/m zaterdag bereikbaar tussen 9 - 13 uur en 17 - 21 uur. Het kan fijn zijn om met iemand te praten die hetzelfde heeft meegemaakt. Om te vragen wat die persoon helpt. Of om je gesteund te voelen. Bij de Lotgenotenlijn kan dat.
Alles Oké Supportlijn_logo

Alles Oké? Supportlijn

Vandaag bereikbaar vanaf 14:00
Bel 0800 0450
Chat met een medewerker op de website
Bij de Alles Oké? Supportlijn krijg je de ruimte om je verhaal te doen. Zonder oordeel. Als je wilt, denken ze ook mee hoe je een stap verder komt.
Kindertelefoon_logo

De Kindertelefoon

Vandaag bereikbaar vanaf 11:00
Bel 0800 0432
Chat met een medewerker op de website
Met De Kindertelefoon kun je over álles praten. Want soms lucht dat enorm op. De Kindertelefoon kan luisteren, maar ook met je meedenken. Of informatie geven.

Andere hulplijnen

Denk je toch dat je andere hulp nodig hebt? Die is er.