Wat nu? de Podcast

De podcast Wat nu? volgt de zoektocht naar antwoorden die belangrijk zijn voor het herstel van kinderen en jongeren. Heb jij vragen over de kindregeling? Of wil jij je verhaal delen in de podcast?

Alle leeftijden
Deels anoniem
Gratis hulp
E-mail
E-mail

Over Wat nu? de Podcast

De problemen met de kinderopvangtoeslag heeft heel veel gezinnen diep geraakt. Het is de taak van de overheid om dit nu zo goed mogelijk op te lossen. Voor kinderen van gedupeerde ouders is de kindregeling bedoeld. Wat houdt de kindregeling precies in? De weg naar hulp blijkt niet eenvoudig. De podcast WatNu? helpt met wat de toekomst te bieden heeft. Presentator Jaïr gaat in de podcast op zoek naar antwoorden op vragen van kinderen en jongeren over de toeslagenaffaire.

De podcast is gemaakt in samenwerking met het ministerie van Financiën en Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen.

Afleveringen

Maak kennis met Jaïr

Jaïr is de presentator van 'Wat nu? de Podcast'. In deze aflevering vertelt hij zijn verhaal en waarom hij een podcast is gestart. 

Bekijk de aflevering

Aflevering 1

In deze aflevering sluit Anne Coenen aan. Zij is directeur van de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen.

Bekijk de aflevering

Aflevering 2

In deze aflevering sluit Jeanne-Marie Langen aan. Zij werkt bij VNG Realisatie en weet veel over de brede ondersteuning vanuit gemeenten. 

Bekijk de aflevering

Aflevering 3

In deze aflevering praat Jair met Tom van de gemeente Utrecht over hulp en brede ondersteuning.

Bekijk de aflevering

Aflevering 4

De vierde aflevering van de podcast Wat nu? gaat over geld en schulden. Jaïr gaat in gesprek met Art, manager van de hersteloperatie in gemeente Den Haag. Hij belt met Arno van DUO over de hulp, die DUO kan bieden. Ook spreekt Jaïr met Frederieke van Geldfit.

Bekijk de aflevering

Deelnemen

Heb jij een vraag over de kindregeling? Of wil jij je verhaal delen in de podcast? Stuur dan een mail naar de redactie.

Niet de hulp die je zocht?

Er zijn andere hulplijnen die voor je klaarstaan.

Verhaal delen icoon

Wil je jouw verhaal online delen?

Het kan fijn zijn om jouw verhaal online te delen. Om het een plek te geven. Of om andere jongeren te steunen. Wil jij ook jouw verhaal delen? Dat kan hier.
Kalender

Gesprek met de staatssecretaris

Je kan in gesprek met de staatssecretaris. Die is verantwoordelijk voor de kindregeling. Je kan met haar praten omdat je wilt dat er naar jouw verhaal wordt geluisterd. Of omdat je het gevoel hebt dat een gesprek jou verder kan helpen.
Stichting Lotgenotencontact_logo

Lotgenotenlijn

Vandaag bereikbaar vanaf 09:00Gesloten tussen 13:00 en 17:00
Bel 030 4420 000
Mail naar contact@lotgenotencontact.info
Van maandag t/m zaterdag bereikbaar tussen 9 - 13 uur en 17 - 21 uur. Het kan fijn zijn om met iemand te praten die hetzelfde heeft meegemaakt. Om te vragen wat die persoon helpt. Of om je gesteund te voelen. Bij de Lotgenotenlijn kan dat.
Activiteiten_jongeren

Activiteiten voor jongeren

Door heel het land worden er activiteiten georganiseerd. Zo kun je andere jongeren ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt. En erover praten. Ook kun je een activiteit opgeven.

Andere hulplijnen

Denk je toch dat je andere hulp nodig hebt? Die is er.