Activiteiten voor jongeren

Door heel het land worden er activiteiten georganiseerd. Zo kun je andere jongeren ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt. En erover praten. Ook kun je een activiteit opgeven.

Luisteren, praten, advies
Activiteiten voor jongeren

Over de activiteiten

Hieronder kun je de agenda met de aankomende activiteiten bekijken. Een activiteit kan van alles zijn. Een lotgenotenbijeenkomst bij de gemeente bijvoorbeeld. Maar ook een toneelstuk of optreden. Zolang het jongeren helpt om in contact te komen met andere jongeren. En om erover te praten. 

Organiseer je zelf een activiteit? Of ken je een activiteit voor jongeren? Geef de activiteit dan op. Dat kan onder de agenda.  We plaatsen de activiteit dan op deze pagina, zodat jongeren weten wanneer de activiteit plaatsvindt.  

Agenda

Theatervoorstelling Verloren Jeugd

Verloren Jeugd vertelt de waargebeurde verhalen van jongeren die vanwege het toeslagenschandaal uit huis zijn geplaatst. Achter doorzichtige muren ontvouwt zich de strijd van een broer en twee zusjes. Drie jonge mensen die alleen nog maar elkaar hebben wanneer de hele wereld zich tegen hen lijkt te keren. Net als de buren, leerkrachten, jeugdzorgmedewerkers en alle andere omstanders ben je getuige van het drama dat zich voltrekt in hun levens, maar ook van hun onderlinge dynamiek en overlevingskracht.

Verloren Jeugd is een vervolg op de voorstelling Verloren Onschuld. In dit theatertweeluik geven we podium aan een deel van de verhalen van gedupeerden van het toeslagenschandaal. Deze voorstellingen en de scripts zijn tot stand gekomen in samenwerking met ervaringsdeskundigen en gebaseerd op gesprekken met ouders en kinderen.

Miracles Academy programma The Experience

Miracles Academy organiseert in samenwerking met diverse organisaties een 5-daags programma met de titel 'The Experience'. Je kunt verschillende workshops en trainingen doen op het gebied van persoonlijke groei, identiteit,cultuur en talentontwikkeling. The Experience is speciaal ontwikkeld voor jongeren van 18 t/m 27 jaar.

Documentaire Kind van het toeslagenschandaal

De documentaire vertelt het aangrijpende verhaal van Jaïr van den Essenburg (24). Zijn moeder werd in 2009 bestempeld als fraudeur. Daarna volgde de nachtmerrie: confrontaties met deurwaarders, sociaal isolement en uiteindelijk een vlucht naar België.

HU-studenten Josephine Hanna (21) en Elisabeth van der Ploeg (22) maakten de film. Zij richtten zich met hun documentaire op de verhalen van de kinderen die zijn getroffen door het toeslagenschandaal. Ze hielden diepgaande interviews met gedupeerde kinderen, ouders, beleidsmakers en jongerenwerkers. Hun film laat op een ontroerende en eerlijke manier zien wat de impact van het schandaal op deze kinderen is. Daarbij volgen ze ook de persoonlijke reis van een van de gedupeerden, Jaïr.

Vertoning van documentaire met gesprek na afloop

Wethouder Joëlle Gooijer opent de avond. Jaïr zelf, Josephine en Elisabeth introduceren de film. Zij gaan na afloop graag in gesprek met u. Daarna is er de mogelijkheid om met een hapje en drankje verder door te praten met elkaar.

Wanneer

26 september, 18:30 tot 21:00, inloop vanaf 18:00 uur


Geef een activiteit op

Wil je een activiteit opgeven? Vul dan kort informatie in over de activiteit. Zo kunnen we de activiteit in het overzicht hierboven plaatsen. De activiteit moet openbaar zijn voor jongeren van gedupeerde ouders.

Activiteit opgeven

Niet de hulp die je zocht?

Er zijn andere hulplijnen die voor je klaarstaan.

Verhaal delen icoon

Wil je jouw verhaal online delen?

Het kan fijn zijn om jouw verhaal online te delen. Om het een plek te geven. Of om andere jongeren te steunen. Wil jij ook jouw verhaal delen? Dat kan hier.
logo Podcast

Wat nu? de Podcast

Mail naar redactie@watnupodcast.nl
De podcast Wat nu? volgt de zoektocht naar antwoorden die belangrijk zijn voor het herstel van kinderen en jongeren. Heb jij vragen over de kindregeling? Of wil jij je verhaal delen in de podcast?
Kalender

Gesprek met de staatssecretaris

Je kan in gesprek met de staatssecretaris. Die is verantwoordelijk voor de kindregeling. Je kan met haar praten omdat je wilt dat er naar jouw verhaal wordt geluisterd. Of omdat je het gevoel hebt dat een gesprek jou verder kan helpen.
Stichting Lotgenotencontact_logo

Lotgenotenlijn

Direct bereikbaar via telefoon en e-mailGesloten tussen 13:00 en 17:00
Bel 030 4420 000
Mail naar contact@lotgenotencontact.info
Van maandag t/m zaterdag bereikbaar tussen 9 - 13 uur en 17 - 21 uur. Het kan fijn zijn om met iemand te praten die hetzelfde heeft meegemaakt. Om te vragen wat die persoon helpt. Of om je gesteund te voelen. Bij de Lotgenotenlijn kan dat.

Andere hulplijnen

Denk je toch dat je andere hulp nodig hebt? Die is er.