Fonds voor Cultuurparticipatie

Heb jij een idee voor een kunst- of culturele activiteit? Met de Open Oproep van het Fonds voor Cultuurparticipatie kun je een aanvraag indienen.

alle leeftijden
niet anoniem
gratis
E-mail en website
E-mail
Website

Over de Open Oproep van het Fonds voor Cultuurparticipatie

Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft een Open Oproep gelanceerd om cultuurparticipatie toegankelijk te maken voor kinderen en jongeren die zijn getroffen door de toeslagenaffaire. Deze Open Oproep is onderdeel van de subsidieregeling Samen Cultuurmaken 2022-2024

Over de hulp

De Open Oproep, in samenwerking met het ministerie van Financiën, benadrukt de noodzaak van het bevorderen van cultuurdeelname voor getroffen kinderen en jongeren. Actieve deelname aan cultuur heeft positieve effecten, bevordert persoonlijke ontwikkeling, versterkt veerkracht en bevordert sociale verbinding. Het programma streeft ernaar cultuurparticipatie toegankelijk te maken voor iedereen, met speciale aandacht voor diegenen voor wie dit momenteel niet vanzelfsprekend is. Werk je bij een gemeente, instelling of als zelfstandig professional in het cultureel en sociaal domein en heb je een waardevol cultureel, kunstzinnig en/of sociaal project dat de getroffen kinderen en jongeren betrekt bij kunst- en culturele activiteiten, dan kun je een aanvraag via de website indienen tot en met 31 december 2026. Ben je onzeker over waar en hoe te beginnen? Met de hulp van een adviseur kun je stap voor stap het online aanvraagformulier doorlopen, zodat jouw idee werkelijkheid kan worden. Neem contact op via openoproep@cultuurparticipatie.nl

Niet de hulp die je zocht?

Er zijn andere hulplijnen die voor je klaarstaan.

Logo herstel initiatieven

Herstelinitiatieven

24 uur per dag bereikbaar
Heb jij een goed idee dat kan bijdragen aan emotioneel herstel? Een coach van hersteliniatieven.nl helpt je graag verder.
image 1

Minddistrict

24 uur per dag bereikbaar
Wil je zelf aan de slag om je beter te voelen? Bij Minddistrict kun je daar online ondersteuning bij krijgen. Zelfhulp heet dat. Jij kiest welke oefeningen je wilt doen. Of dat nu gaat over actief blijven, meer vertrouwen of iets anders. Er is veel mogelijk.
Logo Ontwikkelnetwerk Herstel

Ontwikkelnetwerk Herstel

Wil jij meebepalen hoe het herstel eruitziet, in contact komen met andere kinderen of jezelf ontwikkelen met gratis trainingen en workshops? Meld je dan aan voor het Ontwikkelnetwerk Herstel.
Kaart van Nederland

Jouw gemeente

Bij jouw gemeente zijn er mensen die met jou kunnen kijken naar hoe jij je wilt ontwikkelen. Wat vind je belangrijk in het leven en welke plannen en ideeën heb je voor de toekomst? Samen maak je een plan van aanpak. Hierin staat hoe de gemeente jou verder gaat helpen.
MDT_logo_warm_rgb-01

Maatschappelijke Diensttijd

Tijdens MDT zet je je in voor iets wat jij leuk vindt. Je leert wat jouw talenten zijn. En ontmoet nieuwe mensen. Allebei handig voor in de toekomst.

Andere hulplijnen

Denk je toch dat je andere hulp nodig hebt? Die is er.