Het Ondersteuningsteam

Is jouw vader of moeder gedupeerd door de toeslagenaffaire? En ben jij uit huis geplaatst of ergens anders gaan wonen? Dan kan het Ondersteuningsteam jou helpen.

Alle leeftijden
Gratis hulp
Telefoon, e-mail en website
Het Ondersteuningsteam
E-mail
Telefoon
Website

Over het Ondersteuningsteam

De overheid maakte in de toeslagenaffaire grote fouten. Onschuldige ouders werden behandeld als fraudeurs en moesten de Belastingdienst veel geld terugbetalen. Dit leidde tot geldgebrek, stress, schulden en soms zelfs tot een uithuisplaatsing. Die uithuisplaatsing kan een paar jaar geleden zijn gebeurd. Maar ook spelen op dit moment. Het Ondersteuningsteam helpt kinderen die hiermee te maken hebben gehad. Ook als je inmiddels meerderjarig  bent, kun je contact opnemen met het Ondersteuningsteam.

Over de hulp

Het Ondersteuningsteam biedt hulp door:

  • Luisteren. Je krijgt een persoonlijke procesbegeleider die luistert naar je verhaal. Samen zetten jullie de gebeurtenissen op een rij. Wat gebeurde wanneer, wie deed wat? Welke reden gaven ze daarvoor? Hoe ging en gaat het met jou?
  • Maken van een plan. Samen formuleren jullie jouw vragen en wensen. Je persoonlijke procesbegeleider maakt, samen met jou, een plan. Het wordt duidelijk welke stappen je gaat zetten en hoeveel tijd dit ongeveer kosten.
  • Regelen. Je persoonlijke procesbegeleider regelt, als je dat wilt, de contacten en gesprekken met de instanties. Ook regelt het Ondersteuningsteam praktische ondersteuning die jij nodig hebt, zoals hulp bij schulden en woonproblemen.
  • Vast te houden. Je persoonlijk procesbegeleider kan bij gesprekken aanwezig zijn als jij dat wil. Hij of zij laat je niet los tot je vragen zijn beantwoord en jij en de instanties tot een oplossing komen.

Niet de hulp die je zocht?

Er zijn andere hulplijnen die voor je klaarstaan.

Kaart van Nederland

Jouw gemeente

Bij jouw gemeente zijn er mensen die met jou kunnen kijken naar jouw thuissituatie en hoe je daar een goede plek van kan maken. En wat je daarvoor nodig hebt. Samen maak je een plan van aanpak. Hierin staat hoe de gemeente jou verder gaat helpen.

Andere hulplijnen

Denk je toch dat je andere hulp nodig hebt? Die is er.