Gesprek met de staatssecretaris

Je kan in gesprek met de staatssecretaris. Die is verantwoordelijk voor de kindregeling. Je kan met haar praten omdat je wilt dat er naar jouw verhaal wordt geluisterd. Of omdat je het gevoel hebt dat een gesprek jou verder kan helpen.

Voor iedereen
Luisteren en praten

Over het gesprek

Na de zomer kan je met staatssecretaris Aukje de Vries in gesprek. Over wat je hebt meegemaakt. Wat jij nodig hebt. Of over hoe je je voelt. Jij mag bepalen waarover je wilt praten.

Het gesprek is op woensdag of donderdag. Steeds in een andere gemeente. Het gesprek duurt een half uur. Je kunt alleen met de staatssecretaris in gesprek, maar misschien vind je het fijner om in een groepje te praten. Dat kan met maximaal 3 personen. Je kan bijvoorbeeld jouw broer, zus of vriend(in) meenemen. Of je wordt ingedeeld met andere kinderen of jongeren uit jouw gemeente die zich hebben aangemeld. Als je nog geen 16 bent, neem dan een volwassene mee die je vertrouwt.

Alles wat er in het gesprek wordt besproken blijft anoniem. Als je het wilt, is er na het gesprek met de staatssecretaris ook nog een gesprek met iemand van de gemeente. Die kan je hulp bieden die past bij jouw situatie. Maar dit hoeft niet.

Opgeven voor het gesprek

Je kan je nu nog niet opgeven voor een gesprek. De gesprekken met de staatssecretaris in mei, juni en juli zijn vol. In augustus kun je je op deze plek weer aanmelden.

Niet de hulp die je zocht?

Er zijn andere hulplijnen die voor je klaarstaan.

Stichting Lotgenotencontact_logo

Lotgenotenlijn

Morgen bereikbaar vanaf 09:00Gesloten tussen 13:00 en 17:00
Bel 030 4420 000
Mail naar contact@lotgenotencontact.info
Het kan fijn zijn om met iemand te praten die hetzelfde heeft meegemaakt. Om te vragen wat die persoon helpt. Of om je gesteund te voelen. Bij de Lotgenotenlijn kan dat.

Andere hulplijnen

Denk je toch dat je andere hulp nodig hebt? Die is er.