Gesprek met de staatssecretaris

Je kan in gesprek met de staatssecretaris. Die is verantwoordelijk voor de kindregeling. Je kan met haar praten omdat je wilt dat er naar jouw verhaal wordt geluisterd. Of omdat je het gevoel hebt dat een gesprek jou verder kan helpen.

Voor iedereen
Luisteren en praten

Over het gesprek

Je kan met staatssecretaris Aukje de Vries in gesprek. Over wat je hebt meegemaakt. Wat jij nodig hebt. Of over hoe je je voelt. Jij mag bepalen waarover je wilt praten.

Het gesprek is op woensdag of donderdag. Het gesprek duurt een half uur. Je kunt alleen met de staatssecretaris in gesprek, maar misschien vind je het fijner om in een groepje te praten. Dat kan met maximaal 3 personen. Je kan bijvoorbeeld jouw broer, zus of vriend(in) meenemen. Of je wordt ingedeeld met andere kinderen of jongeren uit jouw gemeente die zich hebben aangemeld. Als je nog geen 16 bent, neem dan een volwassene mee die je vertrouwt.

Alles wat er in het gesprek wordt besproken blijft anoniem. Als je het wilt, is er na het gesprek met de staatssecretaris ook nog een gesprek met iemand van de gemeente. Die kan je hulp bieden die past bij jouw situatie. Maar dit hoeft niet.

Opgeven voor het gesprek

Alle beschikbare tijden voor een gesprek met de staatssecretaris zijn voor de komende maanden al gereserveerd. Volg @toeslagherstel op Instagram om te zien wanneer je je weer kan opgeven.

Niet de hulp die je zocht?

Er zijn andere hulplijnen die voor je klaarstaan.

Kalender

Praat jij mee met het ministerie van SZW?

Op 19 december kun je in Den Haag in gesprek met ambtenaren van SZW en met andere jongeren.
logo Podcast

Wat nu? de Podcast

Mail naar redactie@watnupodcast.nl
De podcast Wat nu? volgt de zoektocht naar antwoorden die belangrijk zijn voor het herstel van kinderen en jongeren. Heb jij vragen over de kindregeling? Of wil jij je verhaal delen in de podcast?
Stichting Lotgenotencontact_logo

Lotgenotenlijn

Morgen bereikbaar vanaf 09:00Gesloten tussen 13:00 en 17:00
Bel 030 4420 000
Mail naar contact@lotgenotencontact.info
Van maandag t/m zaterdag bereikbaar tussen 9 - 13 uur en 17 - 21 uur. Het kan fijn zijn om met iemand te praten die hetzelfde heeft meegemaakt. Om te vragen wat die persoon helpt. Of om je gesteund te voelen. Bij de Lotgenotenlijn kan dat.

Andere hulplijnen

Denk je toch dat je andere hulp nodig hebt? Die is er.