Wanneer krijg je jouw brief?

Kinderen die recht hebben op de kindregeling krijgen vanzelf een brief. Op deze pagina staat de planning. Ook kun je hier lezen wat er precies in de brief staat. En welke informatie je nog meer krijgt.

Planning voorjaar 2024

Veel kinderen hebben hun brief al ontvangen. Dit zijn de kinderen waarvan de ouder/verzorger voor 15 februari 2024 erkend is als gedupeerde en waarvan alle gegevens bij ons bekend zijn.

De komende periode ontvangen de volgende kinderen een brief over de kindregeling:

                   
  • Kinderen die in een bijzondere situatie zitten;
  • Kinderen van ouders die na 15 februari 2024 erkend zijn als gedupeerde;
  • Kinderen die zich melden.

Bijzondere situaties

De volgende situaties vragen om extra aandacht. 

Je woont in het buitenland en hebt geen BSN.

Je hebt een BSN nodig om de hulp en het geld van de kindregeling te ontvangen. Met de meeste kinderen of hun ouders hebben we contact gehad. En zij hebben nu een BSN. Heb je voor 1 november 2023 je BSN ontvangen, dan krijg je voor 1 februari 2024 de brief met informatie over de kindregeling. Neem bij vragen contact op met het serviceteam.

Jouw adres in het buitenland is onbekend of niet volledig.

Wij nemen vanaf september contact met je op. Meer informatie over het doorgeven van een adres in het buitenland staat hier. Heb je ons nog niet gesproken, neem dan contact op met het serviceteam.

Je hebt een bewindvoerder (je bent meerderjarig) 

We zijn in juni 2023 gestart met het contact opnemen met bewindvoerders. We hebben 90% van de bewindvoerders bereikt. Jij of jouw bewindvoerder hebben de brief met informatie over de kindregeling ontvangen of krijgen die voor 1 februari 2024. Als jouw ouder in de loop van dit jaar erkend wordt als gedupeerde, bellen we de bewindvoerder na de erkenning. Neem bij vragen contact op met het serviceteam.

Jouw ouder heeft een bewindvoerder (je bent minderjarig)

We zijn in juni 2023 gestart met het contact opnemen met bewindvoerders. We hebben 40% van de bewindvoerders bereikt. Jij, jouw ouder of de bewindvoerder hebben de brief met informatie over de kindregeling ontvangen of krijgen die voor 1 februari 2024. Als jouw ouder in de loop van dit jaar erkend wordt als gedupeerde, bellen we de bewindvoerder na de erkenning. Neem bij vragen contact op met het serviceteam.

Je bent minderjarig en woont niet bij 1 van jouw ouders.

Het is nodig om te weten wie het gezag heeft over het kind. Wij werken aan oplossingen. Kan jouw ouder/verzorger aantonen wie het gezag over jou heeft en hiervoor gegevens aanleveren? Neem dan contact op met het serviceteam. Kijk hier welke documenten je nodig hebt.

Je hebt jezelf voor 5 mei 2023 gemeld voor de kindregeling.

Uiterlijk voor 5 november 2023 ontvang je informatie over de kindregeling. Heb je jezelf gemeld na 5 mei 2023 dan ontvang je binnen zes maanden informatie over de kindregeling.

Je hebt je zelf gemeld voor de kindregeling en je ouder/verzorger is overleden.

We nemen na 1 oktober 2023 contact met je op.

Ouder erkend gedupeerd na 15 februari 2024

Kinderen waarvan de ouder erkend gedupeerd (minimaal 30.000 euro heeft gekregen) is tussen 15 februari en 1 april 2024 ontvangen rond 3 mei 2024 de brief met informatie over de kindregeling. Dit geldt voor kinderen van alle leeftijden, dus voor minderjarige en meerderjarige kinderen. 

In juni volgt de groep kinderen waarvan de ouder erkend gedupeerd is na 1 april 2024.

Aanmelden

De meeste kinderen en jongeren die bij ons bekend zijn hebben een brief gehad. Dat zijn er meer dan 80.000. 

Heb je nog geen brief gekregen? Maar denk je wel recht te hebben op de kindregeling?

                  Meld je dan. In deze situatie is aanmelden voor de kindregeling  nodig:

  1. Je hebt pleegouders. Of hebt pleegouders gehad.                
  2. Jouw ouder(s) of verzorger(s) zijn overleden.                   
  3. Je hebt geen burgerservicenummer (BSN). 
  4. Jouw ouder(s)/verzorger(s) is voor 17 januari 2024 erkend gedupeerd. Je hebt nog geen brief ontvangen met informatie over de kindregeling.

Je kunt bij twijfel hier controleren of aanmelden nodig is.

Wat er in de brief staat

Elke groep ontvangt een brief die aansluit bij de situatie. De inhoud van deze brieven is steeds hetzelfde. Zo gaat het per leeftijdsgroep:

Direct naar de hulplijnen

Er is hulp. Voor nu en voor je toekomst.